Opdracht 7: Groentesoep



De geschiedenis
Bij zelfgemaakte groentesoep is de basis van de soep vaak een bouillon getrokken uit vlees, maar soms ook uit groenten en kruiden. Daar kunnen dan verschillende groenten aan toegevoegd worden, zoals wortelen, prei, selderij of bloemkool. Dit wordt gedaan op een manier zodat geen enkele groente overheersend is. Als één groente overheerst, of de basis van de soep is, wordt de soep geen groentesoep meer genoemd, maar bijvoorbeeld tomatensoep of erwtensoep.
Ook kunnen er gehaktballetjes en vermicelli worden toegevoegd.
Bron: Wikipedia
De opdracht
- Maak met z'n tweeën groentesoep
- Dek ook de tafel
- 2 kommen
- 2 lepels
- 2 placemats
- 2 servetten
- 1 pannenonderzetter
De materialen
- Een kookpan
- Een soeplepel
- Theedoek
- Handdoek
- Vaatdoekje
- Afwasmiddel
- Afwasborstel
- Afdruiprek
- De ingrediënten staan in het recept
Het stappenplan
- Lees het recept goed door
- Print het eventueel uit om op het aanrecht te leggen
- Verzamel de materialen
- Was je handen
- Haren vast
- Ga aan de slag
- Alles wat je opschept eet je ook op!!
- Was alles met heet water en afwasmiddel af
- Ruim je aanrecht netjes en schoon op
Maak jouw eigen website met JouwWeb