Gesuikerde bloemen maken

Het recept met stappenplan
-
Gesuikerde bloemen:
Ingrediënten:
- 1 eiwit (het eidooier wordt niet gebruikt)
- 200 gram fijne kristalsuiker
- bloemen, afhankelijk van de soort, heel of alleen de petalen (bloemblaadjes)
Was de bloemen voorzichtig of “stof ze voorzichtig af”. Laat ze op keukenpapier goed drogen. Roer met een garde het eiwit zo los dat ze niet meer “aan elkaar hangt”, maar ook nog niet helemaal stijf geslagen is. Maak met een vijzel of keukenmachine de kristalsuiker wat fijner dan ze is (staat mooier). Gebruik een nieuw klein verfkwastje en bestrijk daarmee met het losgeslagen eiwit (niet te dik!) de bloemen. Doop de bloemen daarna in de zeer fijne kristalsuiker en laat drogen op keukenpapier. Beetje priegelwerk maar geweldig mooi! Zeker rozenbloemblaadjes zijn hiervoor geschikt, maar ook viooltjes, en andere neutraal, zacht of iets zoet smakende bloemen zijn geschikt. De bloemen krijgen na het “kristalliseren” een mooi “frostachtig” effect waar je de eigen kleur nog wel doorheen ziet. Prachtig bij desserts, cake, etc.! Ze zijn, na het goed drogen, ook wel wat langer houdbaar, in de koelkast soms wel een paar dagen (hangt af van de soort bloemen)
Maak jouw eigen website met JouwWeb