Opdracht 1:



De geschiedenis
Sushi (Hiragana: すし, Kanji: 寿司, 鮨) is een gerecht uit Zuidoost-Azië met een doorsnede van enkele centimeters. Het bestaat altijd uit (afgekoelde) gekookte rijst (鮨飯, sushi-meshi) en vaak ook uit zeewier en is met rijstazijn gezuurd. Dit wordt typisch gecombineerd met andere ingrediënten (ネタ, neta) zoals vis of zeevruchten, gebakken ei, groenten en soms tropische vruchten. De ingrediënten en presentatie van sushi kunnen sterk uiteenlopen, maar het ingrediënt dat alle sushi gemeenschappelijk hebben is rijst (ook bekend als shari (しゃり) of sumeshi (酢飯)).
Sushi kan bereid worden met ofwel bruine of witte rijst. Sushi wordt vaak bereid met rauw zeevoedsel, maar sommige veelgebruikte sushivarianten maken gebruik van gekookte ingrediënten. Rauwe vis (of soms vlees) in plakjes en geserveerd zonder rijst wordt sashimi genoemd.
Sushi wordt vaak geserveerd met gember, wasabi en sojasaus. Vaak wordt er daikon als garnering gebruikt.
De opdracht
Voor 2-4 personen. Je gaat zelf sushi maken m.b.v. de sushi kit van de Jumbo
De materialen
- Sushi kit bijvoorbeeld Jumbo
- Snijplank
- Kookpan
- Vergiet
- Nog nodig naast de kit:
- 2 wortelen
- 1 komkommer
- 100gr grookte zalm
Het stappenplan
- Verzamel alle materialen
- Volg de stappen op de Sushi Kit
- Ruim na afloop alles netjes op
- Vergeet de afwas niet
Maak jouw eigen website met JouwWeb