Opdracht 5: 

De geschiedenis

Lasagne is een Italiaanse ovenschotel die wordt bereid met dunne pastabladen van circa 10 bij 15 cm.

In het Nederlands worden deze bladen lasagnebladen genoemd, in het Italiaans worden ze aangeduid met lasagne(meervoud). Soms wordt ook de complete schotel in het Italiaans met deze term aangeduid, ofwel lasagne al forno(bladen uit de oven). Hoewel lasagne een typisch Italiaans gerecht is, komt de naam uit Griekenland, waar "lasanon" platte deegkoek betekent.

De ovenschotel wordt gemaakt met voorgekookte, halfgare plakken pasta, gehakt, groenten of tomatensaus en Parmezaanse kaas. Er bestaan diverse varianten, onder andere met spinazie.

Ook buiten Italië wordt lasagne veelvuldig aan de lokale smaak aangepast. Zo wordt lasagne binnen de Ierse keuken bereid met tomaten, cheddarkaas en een grote hoeveelheid gehakt, en wordt het geserveerd met friet. In vele landen van West-Europa wordt de ovenschotel gemaakt met voorgekookte, halfgare plakken pasta, gehakt, Parmezaanse kaas en bechamelsaus, dit is echter een adaptatie van het klassieke gerecht en verwijst naar de lasagne al forno uit de streek rond Napels. De "echte" lasagne zoals die in de rest van Italië wordt gemaakt bevat geen bechamelsaus.

De opdracht

Je gaat lasagne maken in een groepje van 3-4 mensen. Gebruik i.p.v. half-om-half-gehakt rundergehakt in het recept

De materialen

Zie recept

Het stappenplan

  • Lees het recept, dus klik op de button
  • Verzamel alle materialen en ingrediënten
  • Klik in het recept op de roze button "stap voor stap koken"
  • Volg het stappenplan
  • Was na afloop en tussendoor alles af op de juiste manier
  • Ruim alles weer keurig op waar het hoort
  • Laat de keuken schoon achter

Maak jouw eigen website met JouwWeb