Opdracht 10: Koken: Cakedeeg "Brownies"



De geschiedenis
Een brownie of chocoladebrownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack, bestaande uit een vrij dicht plat gebak gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat. Behalve chocolade kunnen brownies een groot aantal ingrediënten bevatten, zoals noten, chocoladevlokken en rozijnen.
Brownies worden doorgaans met de hand gegeten, vaak samen met melk of koffie. Soms worden ze warm geserveerd met ijs, vooral in restaurants. Brownies variëren in dichtheid, maar de meeste zijn compact en kleverig.
Brownies werden voor het eerst geserveerd op de World's Columbian Exposition in 1893. Een kok in het Palmer House Hotel bedacht de brownies nadat Bertha Palmer hem had gevraagd om een toetje te maken voor de dames die de expositie bezochten. Ze wilde dat dit toetje kleiner zou zijn dan een stukje cake, en makkelijk met de hand kon worden gegeten. De brownies die de kok toen bedacht bevatten walnoten en een glazuur van abrikoos. Het hotel serveert dit type brownie vandaag de dag nog steeds
Bron; Wikipedia
De opdracht
Maak jouw eigen website met JouwWeb