Opdracht 10: Eetbare bloemen

De geschiedenis

Je kan alle kanten op met bloemen op je bord: viooltjes zijn bijvoorbeeld leuk om een soep, risotto of salade mee op te fleuren of taart mee te decoreren. Van sommige bloemen kan je heerlijke thee maken. Ook leuk: vries de verse bloemen in, in ijsblokjes, om je drankje mee op te fleuren!

Bij de kruiden die bij jou in de keuken staan (denk: bieslook, basilicumsalie, tijm etc.) horen bloemen en die bloemen… kan je allemaal eten! De smaak van deze bloemen is vaak vergelijkbaar met het kruid zelf. De smaken variëren van zoet tot kruidig of bitter en andere bloemen hebben een meer neutrale smaak.

De opdracht

  • Maak met een groepjes van 3-5 leerlingen één van de onderstaande recepten met eetbare bloemen. Bedenk wel dat wat je maakt, je ook op eet!!

De materialen

  • De ingrediënten vind je terug in het recept
  • In overleg met de docent bepaal je welke keukenmaterialen je nodig hebt
  • Afvalbakje
  • Een bord
  • Theedoek
  • Vaatdoekje
  • Afdruiprek

Het stappenplan

  • Lees het recept goed door.
  • Volg het recept stap-voor-stap
  • Leg eerst alle materialen klaar
  • Was na afloop alles met de hand af
  • Ruim je werkplek en gebruikte materialen netjes op
  • Zorg dat je werkplek schoon is