Opdracht 4: Pompoensoep 

De geschiedenis

Pompoenen werden tussen 7000 en 9000 voor Christus verbouwd in Zuid-Amerika. Samen met kalebassen en komkommers vormen ze een familie. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd.

De pompoen is vooral eind oktober tegenwoordig te zien. Pompoenen werden al geteeld door de Indianenvolkeren van het zuidoosten van de Verenigde Staten. Er zijn een aantal traditionele gerechten waarin pompoenpuree verwerkt wordt, zoals pompoentaart, pompoensoep en pompoenbrood.

Ook de oliehoudende zaden van de pompoen worden geroosterd gegeten als borrelhapje.

De opdracht

In groepjes van 2-4 ga je soep maken. Dat ligt aan het recept dat gekozen wordt. Hieronder staan 3 verschillende pompoensoep-recepten. De docent bepaald welke er wordt gemaakt. Mocht je een allergie hebben, kijk dan even welk recept wel gemaakt kan worden door jou.

Vergeet niet om tussendoor en na afloop alles goed af te wassen en op te ruimen. De keuken moet aan het einde van de les weer helemaal schoon zijn.